Binnenstad

Fietsparkeren kan nog altijd worden verbeterd.

De Fietsersbond Hengelo staat positief ten opzichte van de herinrichting van de binnenstad. Het lijkt erop dat de doorgaande routes van oost naar west v.v. en noord- zuid v.v. voor fietsende inwoners behouden blijven.
We missen echter mogelijkheden om de fiets veilig te kunnen stallen. Hopelijk komt daar met de realisatie van de fietsenstallingen op de Markt en de Wetstraat verbetering in.
We denken echter dat er een grote groep inwoners hun fiets zal blijven neerzetten voor de eerste winkel waar zij in de binnenstad moeten zijn. Als je op (met name) zaterdag over de Enschedesestraat/Brinkstaat fietst of loopt valt direct op dat het helemaal vol staat met fietsen die zelfs de ingang van de winkels blokkeren. De fietsvakken die de gemeente aangebracht heeft voldoen niet en zijn veel te klein.
De gemeente geeft advies aan haar burgers om de fiets goed vast te zetten. Maar waaraan is voor ons een raadsel.
Wij pleiten er dan ook voor om op veel meer plaatsen dan nu fietsnietjes te plaatsen waar burgers hun fiets goed aan vast kunnen maken en daarmee ook te voorkomen dat fietsen omvallen. Het argument van de gemeente dat dat minder fraai is, vinden wij niet opwegen tegen het doel om het aantal fietsdiefstallen terug te dringen.
Fietsnietjes
Wij pleiten dus voor “fietsnietjes”, met name op de Enschedesestraat, maar ook in de zijstraten zou veel meer kunnen worden gedaan.