Fietsen op drie wielen

Kun je niet meer balanceren op een tweewieler of durf je niet meer te fietsen omdat je bang bent om te vallen? Soms is een driewielfiets de oplossing.

De Fietsersbond besteedde al aandacht aan de opkomst van driewielfietsen. Onlangs is nog in het nieuws geweest dat het aantal (eenzijdige) fietsongevallen is toegenomen. Voor mensen die onzeker zijn wat betreft hun evenwicht en de veiligheid in het verkeer kan een driewielfiets het mogelijk maken om te blijven fietsen.

Zelf ooit nagedacht om over te stappen naar een driewielfiets, gewoon nieuwsgierig óf kent u iemand bij wie het fietsen op een tweewieler niet meer gemakkelijk gaat of veilig is? In Borne was er op vrijdag 22 september de mogelijkheid voor een proefles op een driewielfiets.

Er zijn overigens allerlei ontwerpen van driewielfietsen, meer uitleg is te vinden op de site van de bond.

Categorieën