Mooi initiatief, maar details niet goed uitgevoerd

Fietsenkelder Marktplein geopend

De overdekte fietsenstalling op de vernieuwde Markt is in april geopend. De fietsersbond Hengelo is niet betrokken geweest bij het ontwerp en de inrichting van de stalling en dat was te merken ook.
Na de openingshandeling ging wethouder Steen met de fiets naar beneden. Tot schrik van alle aanwezigen, en van haar zelf, viel ze bijna met haar fiets. Gelukkig kon zij zich herstellen en naar beneden lopen. De fietsgoten aan beide zijden van de (zogenaamde luie) trap zijn glad en dat leidt ertoe dat naar beneden gaan vooral een kwestie van veel remmen is. Vooral voor de minder krachtige fietser met een e-bike is dat geen sinecure. Ook is de uitvoering van de onderste stallingsplaatsen te laag voor veel moderne fietsen. Ook hier werkt de Gemeente aan verbeteringen.
De aanloop verdient dus geen schoonheidsprijs.
Inmiddels is er voor de afdaling een borstelbaan aangelegd, dat is een verbetering. De weg omhoog zal voor velen nog zwaar zijn, we hopen dat daar ook een voorziening voor komt. Verder blijken de bovenste rekken te laag te zijn, waardoor er beschadiging van bijvoorbeeld de bedienigseenheid van een elektrische fiets kan ontstaan.
Overigens vinden we de stalling op marktdagen slecht bereikbaar. Juist op deze dagen is een bewaakte stalling noodzakelijk. De fietser moet dan met de fiets aan de hand langs de marktkramen naar de stalling. Jammer. De markt is ingrijpend verbeterd, een beter gesitueerde fietsenstalling was voor de fietser de kroon op het werk geweest.
Wordt vervolgd als er verdere verbeteringen zijn.

Categorieën