Afdeling sprak 11 april met wethouder Gerrits

Hoe moet de F35 de Deldenerstraat en de Weideweg kruisen?

PB220003_450x338

De Fietsersbond wil de F35 zoals hij bedoeld is: een snelweg voor fietsers.
Dat betekent dat je op die snelweg niet steeds moet afremmen voor zijwegen en zo min mogelijk moet stoppen voor verkeerslichten.
Die visie hebben we in het gesprek met de wethouder en de gemeentelijke verkeersdeskundigen benadrukt.

Dus liefst een ongelijkvloerse kruising met de drukke Deldenerstraat. Maar dat is volgens de wethouder technisch en financieel onhaalbaar. Deze maand heeft de Gemeenteraad de mogelijkheid van een ongelijkvloerse kruising ook genoemd. Maar zij kregen een gelijkluidend antwoord.

Alternatieve routes voor de F35 worden overwogen. Plan is bijvoorbeeld om de F35 langs de flanken (oa Marskant) te laten lopen. De oproep van de afdeling Hengelo van de fietsersbond was: kom dan met een goed voorstel voor efficiënte omwegen. We denken graag mee vanuit de visie van de fietsers.

Hengelo heeft het drukste stuk van de F35. De Provincie wil “zo min mogelijk kunstwerken”, dus geen bruggen en tunnels. het Mitchamplein is druk, maar technisch is een ondertunneling of overbrugging niet haalbaar. Een tunnel heeft door het niveauverschil overigens ook nadelen voor fietsers. Bij Kuipersdijk en de Wegtersweg/Weideweg zijn dergelijke oplossingen nog niet definitief van tafel. We hebben de Gemeente gevraagd om bij Provincie aan te dringen op financiële ruimte voor zulke oplossingen.

Categorieën